Destek Servis web site

Mall Report Dergisi Editörü/Başak Tanrıverdi
Sektör Röportaj / Destek Servis Tesis İşletme ve Yön Hiz Tanıtım.
Cevap veren: Yılma BERİK
Unvanı: Operasyon Koordinatörü

Destek Servis firmasını bizlere kısaca tanıtır mısınız? Neler yapar Destek Servis? Faaliyet alanları nelerdir?
D/S/H Destek Servis Hizmetleri , kuruluşların ana faaliyet alanları dışında kalan hizmet ve malzeme tedariki konularında “ stratejik hizmet otağı “ rolünü üstlenerek , müşterilerinin benzersiz gereksinimlerine uyan özgün çözümler üretmeyi hedefleyen bir kurum olarak 2004 ten bu yana sektörde kesintisiz hizmet vermektedir.
Kalite politikamız olan ;
Yaratıcı düşünerek yenilikçi projeler geliştirip , bilgi teknolojilerinden en iyi şekilde yararlanarak , müşterilerimize etkin , doğru çözümlerle ulaşan dürüst ve güvenilir bir hizmet sağlayıcı olmak arzusu ile sektörde yolumuza emin adımlarla devam etmekteyiz.


Ürün portföyünüz nelerden oluşuyor? Sunmuş olduğunuz ürünlerin faydalarından kısaca bahseder misiniz?
Hizmet sektöründe bir çok tesis ve kuruluşta geniş ürün yelpazesi altında faaliyetler sunmaktayız. Bunlar;

  • Temizlik Hizmetleri (Ofis , Okul, Kamu Kurumları , Plazalar , Evler , Siteler AVM vb)
  • Housekeeping
  • İnşaat ve tadilat sonrası temizlikler
  • Resepsiyon Hizmetleri
  • Bina içi Bakım Onarım Hizmetleri
  • Haşere İle Mücadele Hizmetleri
  • Endüstriyel Temizlik Malzeme Tedariki
  • Endüstriyel Temizlik Makine Satış ve Kiralama
  • Kuru Halı Temizliği
  • Yatak & Matrasa Temizliği
  • Hizmet Personel Temini ve Kiralama
  • Bordro Hizmetleri
  • Ofis İçi Destek Hizmetler Tedariki
  • Fuar ve Organizasyon Hizmet Tedariki
  • Temizlik Danışmanlık ve Fizibilite Çalışmaları
  • Bio Ürün Portföyü ile Tuvaletlerde İstenmeyen Kokularla Mücadele.

Görüldüğü üzere aslında temizlik hizmetler ağırlıklı bir yelpazemiz olmasına rağmen süreç içinde müşterilerimizin talepleri doğrultusunda ve yetkinliklerimiz kapsamında farklı destek hizmetleri de ürün portföyümüze girmiştir.
Yenilikçi projelerimiz için de ;
BİO Ürünler ile Tuvaletlerde istenmeyen kokular ile mücadele ve (www.tuvalethijyeni.net)
Kuru Sistem İle Halı Temizliği işlerimiz bulunmaktadır.
(www.kuruhalitemizligi .com)

Destek Servis’in şu anki pazar payı hakkında bilgi alabilir miyiz?
D/S/H Destek Servis butik hizmet anlayışı ile pazarda yol almaktadır. Bu nedenle genel hizmetlerde şimdilik pazarda ölçülebilir bir değere sahip olduğumuzu düşünmüyorum. Ancak yenilikçi projelerimiz ile söz konusu alanlarda değerimiz gün geçtikçe yükselmektedir.

Son olarak, Destek Servis’in 2017 hedefleri nelerdir? Kısaca bunlardan bahseder misiniz?
Ülkemiz dünyanın da içinde bulunduğu sıkıntılı bir ekonomik süreç geçirmekte. Bunu en az kayıpla ve daha güçlü olarak atlatacağımıza eminim. Ancak bu süreç içinde yenilikçi projelerimizi birkaç adım önde tutarak onların sağlayacağı dinamizm ile ilerlemeyi hedeflemekteyiz. Tabi bu projeler , ürün bazında ithalata dayalı. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ile ufukta gözüken yüksek kur oranları satın alma ve pazarlama stratejilerimizi olumsuz etkileyecektir. Fakat yine de projelerimizi kararlılıkla sürdürerek , fırtınalı denizde yol almayı ve projelerimizde lider olmayı arzu ediyoruz.


Teşekkür ederiz…


Yılma BERİK
D/S/H Destek Servis Tesis İşletme ve Yön Hiz.
Operasyon Koordinatörü

KONU: ISSA INTERCLEAN FUARI ÖZEL BÖLÜM
Mall Report Dergisi Editörü/Başak Yılmaz İle Röportaj

Temizlik sektörünün mevcut durumu ve sektörde yaşanan sorunlar hakkında bizlere kısaca bilgi verir misiniz?

Çok beğendiğim bir anekdot ile başlamak istiyorum;
Dönemin Amerika Başkanı NASA ziyaretinde temizlik yapan bir personele sormuş “ Ne Yapıyorsun? “ Personel cevap vermiş. “ Aya Astronot Gönderiyorum “
Gerek toplum olarak ve gerekse Devlet nezdinde hizmet sektörüne yönelik algımızı bu anekdot ta olduğu gibi geliştirmemiz gerektiği inancındayım.
Sektörün ülkemizde kurumsallaşmaya başlamasının 33. Yılında yaşanan olumlu gelişmelere karşın, gelişmeyen tek unsur işgücü kavramı olmuştur.
Nitelikli ve Eğitimli İş Gücü kavramı, hep söylenip ama hiç yatırım yapılmayan tek unsur olarak kalmıştır. Temelde, kamu ihale uygulamalarında görülen, “En Ucuz Teklif, En İyi Tekliftir” mantığının yansıması olarak, ucuz ve niteliksiz iş gücü ile hizmet alımı, özel sektörde de bariz şekilde kendisini göstermektedir.
Teknolojinin gerekliliğine inanan birçok kuruluş, müşterisinin ucuz hizmet beklentisi nedeni ile maalesef nitelikli iş gücü gerekliliğinin, henüz farkına varamamış gibi davranmaktadır.
Endüstriyel Temizlik Kuruluşlarının fiyatla/kar marjında rekabetten önce sistem ve hizmet kalitesinde rekabet anlayışına dönmelidir. Teknolojiye ve eğitime yatırım yapılmalıdır.
Hizmet Satın Alanlar ise “Sabit personel Sayısı” ısrarından vazgeçip, oluşturulacak efektif temizlik programları ile part time çalışmaya olanak sağlanmalıdır. Temizlik Firmalarının, Esnek Kadrolar ile gerektiği gün ve saatte gereken hizmeti vermesine olanak sağlanmalıdır.


Bu yıl ISSA INTERCLEAN Fuarı’nda ön plana çıkan konulardan biri de yeşil temizlik… Peki, sizin bu konu hakkındaki çözümleriniz neler? Çevreye duyarlı ve geri dönüşümü olan ürün ve hizmetler noktasında ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

İnovatif fikirler üreten D/S/H Destek Servis Hizmetleri olarak , kuruluşların ana faaliyet alanları dışında hizmet ve malzeme tedariki konularında “stratejik hizmet ortağı” rolünü üstlenerek, müşterilerimizin benzersiz gereksinimlerine uyan özgün çözümler üretmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca www.tuvalethijyeni.net internet sitemizle ekolojik temizlik konusunda bir ilki gerçekleştirip ülkemizde tuvalet hijyeni konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.
Dileyen müşterilerimiz bizden hizmet proseslerini satın alabilmektedirler. Bu kapsamda biyolojik ürünlerimiz ile hizmeti müşterimizin tesisinde direk olarak sağlayabilmekteyiz. Bu süreç içinde kendi hizmet kadrolarına eğitim vererek doğru hizmet üretimine katkı sağlamaktayız.


Fuara özel hazırlanan bir ürününüz ya da teknolojiniz var mı? Varsa kısaca anlatır mısınız?

Fuara katılmıyoruz. Fakat gerek ithalatını yaptığımız ürünlerimiz ve gerekse sektörün lider tedarikçi firmaların ürünleri ile hizmet prosesi üretiminde yada satışlarımızdaki direk kullanıcı ve hizmet alıcılar şimdiye kadar benzer ürünler ile karşılaşmadıklarını , ürünlerin son derece etkin ve sonuca hızlı erişebildiğini ve en önemlisi kimyasal dan uzak olarak sorunlara doğal çareler ile çözüm bulunmuş olmasının sevindirici olduğunu belirtmektedirler.

DESTEK SERVİS olarak ithalatını yaptığımız ürünlerimiz doğanın bir parçasıdır.
DESTEK SERVİS olarak Referans edinmiş olduğumuz ilke, doğanın kendisini temizlemesi için kullanmış olduğu materyaller ve sistemdir.

Portföyümüzde bulunan Enzim ve Bakterileri içeren ürünlerimiz , Toz , Likit ve Katı formlarda bulunmakta ve bu şekilde ambalajlanmışlardır.

Gelecek dönemlere ilişkin ne gibi planlar yaptığınızı öğrenebilir miyiz?

Biz imalatçı bir firma değiliz. Fakat ülkemizde kimya sektörü oldukça gelişmiş ve her alana inovatif çözümler üretir hale gelmiştir. Bizler , gerek ülkemizde ve gerekse dünyada , konusun da kabul görmüş firmaların biyolojik ürünlerine , sahada ihtiyaca yönelik farklı formlar kazandırarak hizmet proseslerimizi zenginleştirerek doğaya ve insana fayda sağlamaya devam edeceğiz.
Teşekkür ederiz…

Scroll to Top